Marlike Marks

Strange Clouds project info · Marlike Marks · Portret en documentaire fotograaf · Rotterdam

Strange Clouds project info

Strange Clouds

Dat de wereld waarin wij leven van het ene op het andere moment compleet kan veranderen werd in maart 2020 duidelijk. Een wereldwijde pandemie zette ons leven volledig stil en op zijn kop. Ik besloot die plotseling veranderde realiteit als uitgangspunt te nemen voor het maken van nieuw werk.

Ik had toevallig net een polaroidcamera cadeau gekregen en door het wegvallen van al mijn werk had ik plotseling geen inkomsten meer. Daarom ben ik een fotografisch dagboek gaan bijhouden in dagelijkse polaroids. De resultaten bood ik vervolgens direct te koop aan via Instagram.

Mijn huis en directe omgeving waren het canvas waarbinnen ik mijzelf bewoog. Middels zelfportretten en stillevens verbeelde ik op een intuïtieve manier die leefwereld, mijn gevoel en emoties. Elk beeld is uniek, niet te reproduceren: een bevroren moment uit mijn leven gevangen in één enkele polaroid.

Het was een onwerkelijke en enerverende periode, maar ook een tijd waarin ik mijzelf hervond en de rust nam om te voelen en stil te staan. Ik zou niet zijn waar ik nu ben zonder deze crisis. En ik ben graag waar ik nu ben.